TUŇÁKOVÉ KOŠÍČKY pro malé i velké
Další z mých oblíbených a
vyzkoušených receptů z knihy Superfood for superchildren. V sekci
pro batolata 1-3 roky si jej podle fotky vybraly samy děti k
vyzkoušení. Už se u nás zabydlel. Určitě nyní vymýšlíte, co
za občerstvení na Silvestra. Po pár drobných úpravách můžete
z tohoto receptu vykouzlit zajímavé „party food“ pro děti i dospělé. Hodí se
skvěle třeba k vínu.
Co je potřeba:
4 lžíce rozpuštěného másla
2x 170g okapaného a vysušeného
kvalitního tuňáka třeba z konzervy ve vlastní šťávě
3 jarní cibulky (nebyly k sehnání,
tak jsem použila PÓREK a byl taky vynikající)
2 lžíce jemně nasekaného čerstvého
koriandru (neměla jsem, tak jsem dala sušený mletý a taky to šlo
i když čerstvý bude lepší)
300g vařených, rozmačkaných
sladkých brambor (batáty)
½ čajové lžičky citrónové šťávy
2 velká vejce (L)
troška soli (malým dětem dáte
špetku, vaříte-li pro dospělé, osolte dle chuti)
koření – v receptu to není, ale ve
verzi pro dospělé na party můžete přidat trošku něčeho
pikantního – trochu pepře nebo chilli.
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C.
Promastěte formičky na muffiny
(recept je cca na 12 košíčků) zhruba polovinou rozpuštěného
másla.
V míse promíchejte všechny
ingredience a lehce osolte (ve verzi pro dospělé můžete více).
Do směsi přidejte zbytek rozpuštěného másla.
Rozdělte směs do vymazaných formiček
na muffiny a přitlačte ji trochu druhou stranou lžíce.
Pečte 25 minut dokud směs nezezlátne
a povrch je křupavý.
Podávejte s jednoduchým salátem z
okurek, rajčat a avokáda a trochou créme fraíche.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Pište prosím slušně a konstruktivně. Děkuji