Vítejte

Vítejte

pátek 29. prosince 2017

Tuňákové košíčky

TUŇÁKOVÉ KOŠÍČKY pro malé i velké

 


Další z mých oblíbených a vyzkoušených receptů z knihy Superfood for superchildren. V sekci pro batolata 1-3 roky si jej podle fotky vybraly samy děti k vyzkoušení. Už se u nás zabydlel. Určitě nyní vymýšlíte, co za občerstvení na Silvestra. Po pár drobných úpravách můžete z tohoto receptu vykouzlit zajímavé „party food“ pro děti i dospělé. Hodí se skvěle třeba k vínu.


Co je potřeba:

4 lžíce rozpuštěného másla
2x 170g okapaného a vysušeného kvalitního tuňáka třeba z konzervy ve vlastní šťávě
3 jarní cibulky (nebyly k sehnání, tak jsem použila PÓREK a byl taky vynikající)
2 lžíce jemně nasekaného čerstvého koriandru (neměla jsem, tak jsem dala sušený mletý a taky to šlo i když čerstvý bude lepší)
300g vařených, rozmačkaných sladkých brambor (batáty)
½ čajové lžičky citrónové šťávy
2 velká vejce (L)
troška soli (malým dětem dáte špetku, vaříte-li pro dospělé, osolte dle chuti)
koření – v receptu to není, ale ve verzi pro dospělé na party můžete přidat trošku něčeho pikantního – trochu pepře nebo chilli.

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C.
Promastěte formičky na muffiny (recept je cca na 12 košíčků) zhruba polovinou rozpuštěného másla.
V míse promíchejte všechny ingredience a lehce osolte (ve verzi pro dospělé můžete více). Do směsi přidejte zbytek rozpuštěného másla.
Rozdělte směs do vymazaných formiček na muffiny a přitlačte ji trochu druhou stranou lžíce.
Pečte 25 minut dokud směs nezezlátne a povrch je křupavý.
Podávejte s jednoduchým salátem z okurek, rajčat a avokáda a trochou créme fraíche.




Dobrou chuť! 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pište prosím slušně a konstruktivně. Děkuji